Predsednik Udruženja tesktopisaca za muzičko stvaralaštvo Republike Srbije-Uteks poznat je širom Srbije i Crne Gore kao vrstan tekstopisac i kao organizator festivala. Kako mnogi kažu na Uteks festivalima ne zna se unapred pobednik ili pobednici. On ozbiljno i časno radi težak , nezahvalan  i mukotrpan posao. Na njegovim festivalima dolaze učesnici iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Beča, Njujorka, Ciriha, Minhena…Šoškić je i organizator Prvog Sajma teksta koji je izazvao veliku pažnju kompozitora i izvođača.

Uprkos obavezama koje ima kao Predsednik Uteksa on ovih dana priprema i Prvi Fest-tekst. Porazgovarali smo sa njim o toj kulturno-muzičko-pesničkoj večeri.

  • Gospodine Šoškiću. Šta vas je navelo da organizujete i Fest-tekst?

Inicijalna kapisla je nepoštovanje nas tekstopisaca od strane izvođača, doduše ne svih al ima ih koji ne poštuju to što mi napišemo i stvaramo. Ja ću i po stoti put ponoviti da je temelj svake pesme upravo tekst, tekst koji mi stvaramo. Tekst je sve, i priča i pesma, i govor i razgovor, i svađa i ljubav, i šaputanje i svađa…

  • Šta je cilj Fest-teksta?

 

Prevashodni cilj je da se i za tekstopisce čuje, da se i oni vide putem medija i da se predstave širokim narodnim masama. Ljudi znaju za 5-6 tesktopisaca u ovoj zemlji jer se samo oni pojavljuju na TV ekranima a na hiljade drugih koji stvaraju i pišu ne obraća se pažnja. E upravo zbog toga je zamišljen ovaj festival.

  • Kako ste sve to zamislili?

 

Tesktopisci će čitati svoje tekstove, zdravičari će pozdraviti goste i učesnike, guslari će takođe imati učešće, igraće se kola iz Srbije, pevači će pevati pesme i naše i svoje. Želimo da sve ovo zaživi da traje svih sledećih godina.

  • Kakvi su uslovi za prijavu na Fest-tekstu?

 

Nema uslova! Prijave i učešće je sasvim besplatno, svi oni koji pišu rimovanu poeziju dobro su nam došli. Ulaz je 100 dinara i ceo prihod ide za izgradnju Hrama Svetoh Vladike Nikolaja u Resniku.

  • Jel ima zainteresovanih za sponzorstvo ove kulturne i jedinstvene manifestacije?

 

Sponzore ili donatore ne interesuje ulaganje u ovakva dešavanja. Ovde nam je najviše pomogla Gradska Opština Rakovica kao i Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica koji su nam dali salu sasvim besplatno.

  • Jel sam Uteks organizuje ili?

 

Organizatori su zajedno: Uteks, EXOC-Udruženje autora i Udruženje estradnih umetnika i izvođača Srbije.

  • Šta poručujete svima onima koji će učestvovati ili će pratiti putem medija i preko društvenih mreža?

 

>Želim svima da poručim da se očekuje lepo veče 04.11.2017.sa početkom u 19h. Ovde nema ko je član nekog Udruženja ili nije, svi su dobro došli i isključivo sebe predstavljaju kroz svoje tekstove. Krilatica ovog Prvog Fest-teksta je: Dok je pesme biće i pevača…i  tekstopisci, ujedinimo se pesmom!